Uitwaaien. Lofzang op ons vlakke land

Uitwaaien
Lofzang op ons vlakke land
Nijgh & Van Ditmar

 

  • Rechten reeds verkocht aan Piper in Duitsland

 

In dit persoonlijke inspirerende essay gaat schrijfster Renske Jonkman na hoe de Nederlander zich staande houdt in dit landschap dat een paar meter onder zeeniveau ligt en waar de sterke zuidwestenwind voortdurend waait. Uitwaaien – lopen met de wind – is een typisch Hollandse gewoonte, dat synoniem staat aan ‘je hoofd leegmaken’, je overgeven aan natuurkrachten die sterker zijn dan jezelf om weer op kracht te komen.

Aan de hand van haar persoonlijke geschiedenis waarin de wind een belangrijke rol speelde observeert zij nauwgezet het Hollandse landschap en hoe dat landschap het karakter van de Nederlanders in al die eeuwen heeft gevormd. Wat kunnen we leren van de wind, en hoe maken we gebruik van de wind? Uitwaaien is een boek over de helende werking van het landschap, over veerkracht en de behoefte jezelf te omringen met natuurkrachten.

Over Uitwaaien:

Geweldig boek om te lezen, het raakte me diep. Een buitengewone, prachtige ode aan de wind. Dit boek zet het schrijven over de natuur in een nieuw perspectief – onze wereld heeft een stem nodig zoals die van Renske Jonkman.’  Tamsin Calidas, auteur van Ik ben een eiland

 

Publicatiedatum: 5 september 2023 bij uitgeverij Nijgh & Van Ditmar